Κάμερα Άνω Σταυρός

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στον Άνω Σταυρό σε υψόμετρο 85 μέτρων, σε μια πανέμορφη περιοχή όπου συνδυάζει την θάλασσα και την ομορφιά της φύσης ανάμεσα σε δυο πλαγιές που αγκαλιάζουν κυριολεκτικά το χωριό. Η κατεύθυνση της κάμερας είναι βορειοανατολική, ενώ στο βάθος βλέπουμε τον Στρυμωνικό κόλπο και το Παγγαίο. Στην δεξιά πλευρά διακρίνεται η παραλία των Βρασνών, της Ασπροβάλτας, ενώ στην ευθεία είναι οι εκβολές του ποταμού Στρυμώνα, η Αμφίπολη και δεξιά το Οφρύνιο.
Ιδιοκτησία-Φιλοξενία: Δήμος Βόλβης
https://www.dimosvolvis.gr/


(αυτόματη ανανέωση κάθε 2 λεπτά)

Για ζωντανή μετάδοση κατεβάστε την εφαρμογή μας:





website counter

Flag Counter

Θέση Κάμερας



Ο Άνω Σταυρός είναι ένας μεγάλος οικισμός στα ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης και αποτελεί τοπική κοινότητα του δήμου Βόλβης. Απέχει 81 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο οικισμός έχει 796 κατοίκους. Ο Άνω Σταυρός είναι χτισμένος στους βορειότερους πρόποδες του Στρατωνικού όρους στον Στρυμονικό Κόλπο.Στην περιοχή υπήρχε οικισμός από την αρχαιότητα με το όνομα Βορμίσκος.

Επίσης, έγγραφα αναφέρουν την ύπαρξη οικισμού κατά τη διάρκεια του Βυζαντίου, ο οποίος αποτελούσε σταθμό για τους μετακινούμενος προς το Άγιο Όρος. Το όνομα Σταυρός μαρτυρείται από το 1705 και εκτιμάται ότι σχετίζεται με τα αρχαία Στάγειρα. Το 1908 οι κάτοικοι αγόρασαν από την Τουρκική Διοίκηση τα παραθάλασσια χωράφια που περιέβρεχαν το Στρυμονικό Κόλπο.

Με την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1924, στην περιοχή εγκαταστάθηκαν Έλληνες πρόσφυγες από το χωριό Κατιρλί της Νικομήδειας, στους οποίους το κράτος παραχώρησε την έκταση του σημερινού Σταυρού απαλλοτριώνοντας την από τους Ανω-Σταυρινούς. Το 1931 η Παραλία Σταυρού πήρε το όνομα Σταυρός, ενώ ο παλιός Σταυρός πήρε τη σημερινή του ονομασία. Με την διοικητική αναδιάρθρωση του 1942, ο Άνω Σταυρός προσαρτήθηκε στο Νομό Θεσσαλονίκης από το Νομό Χαλκιδικής στον οποίο ανήκε έως τότε. Από το 1947 έως το 1950, το χωριό εκκενώθηκε λόγω του Εμφυλίου Πολέμου και οι κάτοικοι παραχείμαζαν στο Σταυρό.