Ποδαρικό ο Νοέμβρης με χιόνια?

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά μετεωρολογικά μοντέλα, φαίνεται πως ο Νοέμβρης, μας επιφυλάσσει μια έκπληξη όσον αφορά τον καιρό. Υπάρχουν ενδείξεις για αρχή του μήνα να αλλάξει εντελώς το σκηνικό του καιρού και από την ηλιοφάνεια και την αιθρία, να μεταβούμε σε μια χειμερινής υφής αλλαγή του καιρού, με πλούσιες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλπικά υψόμετρα, βροχές στα πεδινά, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας στο σύνολο της χώρας.

Έπειτα από τον ανύπαρκτο χειμώνα που προηγήθηκε αλλά και την εξαιρετικά παρατεταμένη θερμή χρονιά, φαίνεται πως φέτος προς ώρας όλα κυλούν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα όσον αφορά τις θερμοκρασίες, έχοντας μια πιο φυσιολογική μετάβαση προς το φθινόπωρο, εν συγκρίσει με πέρυσι που έσπαγε το ένα θερμό ρεκόρ μετά το άλλο. Βεβαία εξαιρείται η κατάσταση με την ανομβρία, οι οποίες βροχές συνεχίζουν να είναι φέτος ανύπαρκτες και την κατάσταση στην χώρα μας να είναι σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης.


Ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα, καθώς υπάρχει μια “τάση” και όχι πρόγνωση για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για τις όποιες αλλαγές συμβούν, μπορείτε να παρακολουθείτε τον καιρό, μέσα από την αναλυτικές προγνώσεις που περιέχονται μέσα στην Εφαρμογή Καιρού ¨”Meteology LiveCams”, κατεβάζοντας την Εφαρμογή στο κινητό ή το Τάμπλετ σας και δημιουργώντας την προσωπική εγγραφή σας.